11Stedenzwemtocht Van der Weijden 21 juni om 17.30 uur van start

Maarten van der Weijden ©SIG

Maarten van der Weijden ©SIG

LEEUWARDEN – Op vrijdag 21 juni om 17.30 uur staat de start gepland in Leeuwarden voor Maarten van der Weijden zijn tweede poging om de Elfstedentocht te zwemmen. Dat heeft de organisatie van de Maarten van der Weijden Foundation aan Sport in Nederland laten weten.

Live verslag
Sport in Nederland zal van vrijdag 21 juni tot en met maandag 24 juni samen met Sport in Groningen en de FrieseElfsteden live verslag gaan uitbrengen van de 11stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. Zo hoef je niets te missen en kan je op deze site’s alle verslagen, foto’s, live video’s en filmpjes terugvinden.

Foundation
Van der Weijden: “We hebben met professionals en patiënten zorgvuldig 11 nieuwe doelen (onderzoeken en projecten) uitgezocht. Een deel is gericht op het vergroten van kans op herstel of verlenging van het leven. Maar kwaliteit van leven tijdens en na kanker, is ook erg belangrijk voor patiënten. Ook daar wil ik mij graag voor inzetten.”

Zo zal Maarten met zijn Foundation onder meer geld bijeen proberen te zwemmen voor minder belastende kankerbehandelingen, nieuwe therapieën, maar ook koppelbedden voor patiënten die hun laatste dagen graag hun dierbaren dichtbij zich hebben. Meer informatie is te vinden op www.11stedenzwemtocht.nl/projecten/

Uniek is dat Van der Weijden dit jaar met een aantal andere goede doelen organisaties de handen ineen slaat. “Geen patiënt heeft er iets aan als we tegenover elkaar gaan staan en elkaar gaan beconcurreren. Laten we elkaar liever versterken en zo mogelijk maken dat we die euro’s voor dit belangrijke werk zo snel mogelijk bij elkaar krijgen!”

Zo werkt de Foundation dit jaar niet alleen samen met KWF, maar ook met organisaties als KiKa, Roparun en de Paulien van Deutekom Foundation. De patiënten zijn ook dit jaar vertegenwoordigd, via de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten en de diverse patiëntenverenigingen.
1
(Alleen beschikbaar voor whatsapp berichten!) Sport in Groningen Whatsapp! Stuur ons een tip, nieuwsbericht, verslag of foto via whatsapp!
Klik op onderstaande button om een bericht te sturen!
Een e-mailbericht sturen mag natuurlijk ook: info@sportingroningen.nl
Powered by
%d bloggers liken dit: