Ajax wint ook tweede wedstrijd in Champions League

Ajax wint ook tweede wedstrijd in Champions League

2 oktober 2019 Uit Door Sportredactie

Amsterdammers in Mestella met 3-0 te sterk voor Valencia

Ajax heeft in de Champions League ook haar tweede wedstrijd weten te winnen. Ajax won op een iets wat gelukkige maar niet onverdiende wijze

Ajax kwam voortvarend uit de startblokken in Estadio Mestella want na 24 seconden kreeg Ajax al zijn eerste kans. Dusan Tadic vond met een slimme pass Donny van de Beek maar zijn inzet trof de lat. Direct was het duidelijk wat voor avond het zou worden. Ajax het balbezit en Valencia leunend achterover en gokkend op een snelle counter.

Ziyech maakt 1-0

Toch kwam Ajax na acht minuten wel vroeg op voorsprong in Valencia. Hakim Ziyech verschalkte met een fantastische schot doelman Jasper Cillessen. De oud doelman van Ajax was kansloos toen Ziyech vanaf rechts de bal met zijn linkervoet in de linker bovenhoek toverde.

Na een kwart spelen in de eerste helft kreeg Valencia een misschien wel goedkoop gegeven strafschop. Alvarez vloerde Goncalo Guedes nadat hij eerst de bal en daarna de man speelde. Scheidsrechter Orsato was onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Voor aanvoerder Dani Parejo een buitenkans om de gelijkmaker te maken maar oog in oog met Andre Onana schoot Parejo de bal in plaats van het doel de tweede ring in.

Druk Valencia, Ajax scoort 0-2

Valencia wat iets wijfelend begon tegen Ajax kwam steeds beter in de wedstrijd en drukte Ajax steeds verder achteruit.Een schot uit de tweede lijn van Guedes ging over en Onana moest redden toen Dani Gomez één op één met de doelman de bal inschoot. Toch kwam Ajax zelf daarna uit een snelle counter op 0-2. Donny van de Beek bediende de geheel vrijstaande Quincy Promes en zijn inzet ging via de vingertoppen van Cillessen in het doel.

Ondanks de achterstand bleef Valencia de aanval zoeken. Uit een prachtige voorzet van rechtsback Daniell Wass belande een inzet van aanvaller Rodrigo Moreno op de paal. Een minuur later kopte diezelfde Rodrigo een bal van dichtbij net over het doel van Onana. Hakim Ziyech was op slag van rust nog dicht bij de 0-3. Na een prachtig afstandschot kreeg Cillessen hulp van de lat. Ajax mocht in de eerste helft van geluk spreken dat door een gemiste strafschop en twee grote kansen voor Valencia het met 0-2 de kleedkamer op mocht gaan zoeken.

Valencia op jacht naar aansluitingstreffer

Ook direct na rust ging Valencia op jacht naar de aansluitingstreffer. Direct na rust kreeg de thuisploeg in Mestella een grote kans. Blind miste na een voorzet van Torres de bal. Gomez raakte de bal die via Onana op de paal belande waarna Rodrigo de rebound net niet binnen kon tikken. Ook Ajax beet zo nu en dan wel wat van zich af. Van de Beek vond tien minuten na rust aanvoerder Tadic maar zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Na een uur spelen leken bij Valencia de krachten en het geloof wat af te nemen. Ajax kreeg weer wat meer grip over de wedstrijd en uit een prachtige pass van Tadic maakte Donny van de Beek met een schuiver de beslissende 0-3 en zaten de drie punten definitief in de knip.

Na de 0-3 was bij Valencia het geloof helemaal weg. Ajax ging wat vrijer voetballen en was via opnieuw van de Beek dicht bij de 4-0. De middenvelder probeerde met een prachtig stifje de 0-4 te maken maar verdediger Ezequil Garay voorkwam met een uiterste inspanning de treffer door de bal net voor de lijn weg te koppen.

Ajax doet goede zaken

Vlak voor tijd was Ajax nog een keer dicht bij een vierde treffer. Een schot van Lisandro Martinez ging via Jasper Cillessen en de paal er niet in. De enigste smet op de avond waren misschien de zes gele kaarten die Ajax kreeg in Valencia van scheidsrechter Daniel Orsato. Veltman, Tagliafico, Martinez, Onana, Promes, en Blind gingen op de bon.

Door de overwinning op Valencia gaat Ajax met 6 punten uit twee wedstrijden aan de leiding in Groep H. Chelsea won de uitwedstrijd tegen LOSC Lille en staat samen met Valencia met 3 punten op de tweede plaats. Ajax speelt over drie weken de volgende Champions League wedstrijd. Dan gaan de Amsterdammers in Londen op bezoek bij Europa League winnaar Chelsea.

Valencia CF – Ajax 0-3
0-1 Ziyech (8), Promes (34), Van de Beek (67)

Ajax: Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Alvarez, Martinez, Van de Beek (S.de Jong/88); Promes (Neres/80), Ziyech (Huntelaar/85), Tadic.

Valencia: Cillessen; Wass, Garay, Gabriel Paulista, Costa; Torres (Tsjerysjev, Parejo, Coquelin (Correia/70), Guedes; Gomez (Lee/57), Rodrigo.

Scheidsrechter: Orsato

Toeschouwers: 47.500

Geel: Costa, Garay, Lee (Valencia), Veltman, Tagliafico, Martinez, Onana, Promes, Blind (Ajax)

met 0-3 van Valencia. Hakim Ziyech, Quincy Promes en Donny van de Beek maakten de treffers.