Indeling KNVB voetbalcompetitie afdeling Noord

Indeling KNVB voetbalcompetitie afdeling Noord

[t4b-ticker]

ZEIST – De KNVB verwacht dat de amateurvoetballers op tijd aan het nieuwe seizoen kunnen beginnen. De competities in de tweede en derde divisie zullen echter wél later starten dan gepland.

In een nieuwsbrief van de voetbalbond, geschreven door directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee, staat dat de competitie gewoon lijkt te beginnen zoals vooraf werd gedacht. Dat schrijft RTV Drenthe.

‘Op basis van de huidige beperkingen (vanaf 1 september spelen van officiële wedstrijden) verwachten we op dit moment dat de competities gewoon starten volgens de speeldagenkalender. Enige uitzondering hierop vormt de start van de competitie voor de tweede en derde divisie.’ Die competities zouden starten in het weekend van 22/23 augustus.

Bekervoetbal onduidelijk
Over de bekerwedstrijden is nog onduidelijkheid. ‘Of die doorgaan hangt mede af van mogelijke verdere versoepelingen. Hierover nemen we later een definitief besluit’, aldus Van der Zee.

Publiek
De competities van de eerste tot en met de vijfde klasse starten in het weekend van 19 en 20 september. De hoofdklasse staat (vooralsnog) gepland op 29 augustus. Het is nog onbekend of bij deze wedstrijden publiek aanwezig mag zijn. Daarover moet vanuit de overheid nog duidelijkheid komen. Van der Zee: ‘Vooralsnog luidt de maatregel dat wedstrijden gespeeld moeten worden zonder publiek, maar dit staat lijnrecht tegenover de versoepeling dat er wel groepen (georganiseerde samenkomsten) van 100 mensen per 1 juli zijn toegestaan.’

Oefenduels ter voorbereiding
De voetbalbond hoopt dat het eerder dan 1 september is toegestaan voor alle leeftijdscategorieën om weer mét contact te mogen trainen en dat er dus ook weer (oefen)wedstrijden georganiseerd kunnen worden.

Livestreams: Sportstream24.nl
Meer gratis livestreams!!
Volg ons ook op twitter!

Deel dit bericht...
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print
Email this to someone
email

Geef een reactie