Assistent-trainers en fysio Ajax thuis in verband met coronavirus

Assistent-trainers en fysio Ajax thuis in verband met coronavirus

5 maart 2020 Uit Door Sportredactie

AMSTERDAM – Ook Ajax is getroffen door het Coronavirus. Christian Poulsen, inspanningsfysioloog Alessandro Schoenmaker en een van de fysiotherapeuten zitten tot 13 maart thuis omdat ze op verjaardag waren bij iemand die het Coronavirus bij zich droeg.

„Het klopt dat er drie medewerkers preventief thuis zitten”, zegt woordvoerder Miel Brinkhuis in gesprek met de Telegraaf, die benadrukt dat het een voorzorgsmaatregel betreft. De clubarts heeft Poulsen, Schoenmaker en de fysiotherapeut gevraagd om een aantal uren hun temperatuur op te meten en bij koorts zullen zij een coronatest ondergaan. „Het drietal heeft geen klachten. En als dat tot en met donderdag (13 maart) zo blijft, kunnen de medewerkers hun werk op de club weer hervatten.”

De taken van Schoenmaker worden in elk geval tot volgende week waargenomen door zijn voorganger Björn Rekelhof en de absentie van de fysiotherapeut wordt door zijn collega’s opgelost. Het is niet duidelijk of trainer Erik ten Hag zondag bij de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen nog een andere assistent meeneemt.

Livestreams: Sportstream24.nl

Meer gratis livestreams!!

Volg ons ook op twitter!