AZ ontsnapt in bizar duel aan uitschakeling

AZ ontsnapt in bizar duel aan uitschakeling

29 augustus 2019 Uit Door Sportredactie

AZ heeft donderdagavond net als PSV en Feyenoord de groepsfase van de Europa League bereikt. In Brussel werd FC Antwerp verslagen.

AZ wist door het 1-1 gelijkspel in eigen huis dat het in het uitduel aan de bak moest. In de eerste helft hadden de Noord-Hollanders niks in te brengen tegen Antwerp. Het enige geluk van AZ was dat de aanvaller Mbokani tien minuten voor rust met twee keer geel van het veld moest.

Met de tweede helft in het verschiet wist AZ dat het op jacht moest gaan naar de 0-1. Maar dat gebeurde niet want een kwartier voor tijd maakte Lamkel Ze de 1-0 en leek het voor AZ over en uit in Europa. Omdat de doelpuntenmaker lang treuzelde met feestvieren van de treffer kon ook hij inrukken met een tweede gele kaart en kwam AZ tegen negen Antwerpers te spelen.

Pas in de 90ste minuut wist AZ op gelijke hoogte te komen en een verlenging af te dwingen door een treffer van Stengs. In de verlenging was het verzet van Antwerp gebroken en via treffers van Druijff,Koopmeiners en Gudmundsson boekte AZ alsnog een ruime overwinning.

Het duel lag vlak voor het einde nog even stil omdat Antwerp supporters dreigden het veld te bestormen. Na een korte afkoelingsperiode kon bizarre duel uitgespeeld worden.