Melanie Helweg sterk in tijdrit op Delenseweg

Beertster handbikester droomt van Paralympics in Parijs

28 februari 2019 0 Door Sportredactie

BEERTA – De 18- jarige Melanie Helweg heeft een droom. De handbikester uit Beerta wil namelijk graag deelnemen aan de Paralympics van 2024 in Parijs.

Cereperale Parese
Melanie timmert ondanks haar ziekte flink aan de weg. Ze heeft cereperale parese , ook wel CP genoemd. Hierdoor doet ze het zware werk op haar ligfiets met haar armen. CP leidt bij Melanie tot spasme aan haar benen, hierdoor kan ze niet sporten met haar benen.

Sponsoring
Om Melanie haar droom uit te laten komen heeft ze sponsoren nodig. Want om haar doel te kunnen bereiken moet ze fors investeren in trainingsarbeid. En hieraan kleeft voor haar een groot nadeel. De atlete haar trainingsmogelijkheden en wedstrijden liggen vooral veel buiten de provincie Groningen. Ze heeft een keer per week een wedstrijd. Maar deze vinden vaak plaats in Amsterdam, Rotterdam of Limburg.
De wedstrijden vinden ook regelmatig buiten Nederland plaats, in Engeland, Spanje of Tsjechi√ę. Dit brengt uiteraard veel kosten met zich mee. Sponsoring is dan ook een noodzakelijk kwaad, want er zijn geen “potjes” met geld om dit soort problemen te ondervangen, hiervoor ben je als sporter op jezelf aangewezen.

Help jij Melanie haar droom te verwezenlijken?
Wil jij als lezer van dit verhaal Melanie helpen haar droom te verwezenlijken en haar helpen om in 2024 deel te kunnen nemen aan de
paralympics in Frankrijk? Neem dan even contact met haar op. Dit kan heel eenvoudig via haar Facebookpagina!