Bergsma en Schouten raken sponsor kwijt

Bergsma en Schouten raken sponsor kwijt

23 juni 2020 0 Door Sportredactie
[t4b-ticker]

HEERENVEEN – Luchtvaartmaatschappij EasyJet stopt na twee jaar met de sponsoring van de schaatsploeg van coach Jillert Anema en toppers Jorrit Bergsma en Irene Schouten.

EasyJet was sinds augustus 2018 hoofdsponsor van het team en tekende vorig jaar een contract met de intentie om door te gaan tot en met de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking.

“Door het ongekende effect dat de coronacrisis heeft gehad op de luchtvaartsector, hebben we helaas moeten besluiten onze sponsoring van het schaatsteam niet te verlengen voor het komende seizoen”, zegt Stephanie Doggen, woordvoerster van easyJet, dinsdag tegen schaatsen.nl

De ploeg van Anema hield al rekening met dit scenario en kreeg vorige maand de verzekering van Royal A-ware, Interfarms en ZuiZ, de drie sponsoren van het marathonteam, dat zij ervoor zullen zorgen dat de ploeg komend seizoen kan blijven bestaan. Wel zal er minder te besteden zijn voor het programma voor het langebaanschaatsen.

Bergsma werd namens Team easyJet in 2019 wereldkampioen op de 10 kilometer en dit jaar wereldkampioen op de massastart. Schouten pakte vorig jaar WK-goud op de massastart.

Livestreams: Sportstream24.nl
Meer gratis livestreams!!
Volg ons ook op twitter!