Bij FC Emmen word alleen Nederlands en Engels gesproken

FC Emmen haalde afgelopen zomer diverse spelers uit verschillende landen. Een Turk, een Deen, een Duitser, twee Zwitsers en twee Kroaten. Aanvoerder Anco Jansen heeft in de groep aangegeven dat er alleen Nederland en Engels gesproken wordt in de kleedkamer.

In de eerste weken hoorde Jansen diverse talen door elkaar. En dat vind de aanvoerder van de Drenten niet kunnen. “Ik heb meteen gezegd dat ik al die talen niet meer wil horen”, laat Jansen weten in de Volkskrant. “In de kleedkamer wordt Nederlands of Engels gesproken. Het kan niet zo zijn dat ik dadelijk Kroatisch moet gaan praten.”

Voorzitter Ronald Lubbers stelt dat de selectie van Emmen vers bloed nodig had. “In zo’n eerste jaar kan iedereen een stapje extra zetten, maar sommige spelers zaten echt aan hun plafond. Als je als club de volgende stap wil zetten, moet je ook durven doorselecteren. We hebben aan de onderkant gesneden en op papier kwalitatief betere spelers gehaald. Al moet je altijd maar afwachten hoe dat uitpakt.”

Sportredactie

Next Post

Volledige competitie indeling amateurvoetbal seizoen 2019/2020

ma jul 15 , 2019
ZEIST – Het is altijd een moment waar veel voetbalclubs naar uitkijken: de competitie-indeling en de nummering die hiermee samengaat. Je vindt hieronder de indelingen van de 1e elftallen mannen voor het seizoen 2019/’20. Ook de poule-indelingen voor de beker 1e en 2e klasse is op deze pagina te vinden. […]

Contact

Open chat
1
(Alleen beschikbaar voor whatsapp berichten!) Sport in Groningen Whatsapp! Stuur ons een tip, nieuwsbericht, verslag of foto via whatsapp!
Klik op onderstaande button om een bericht te sturen!
Een e-mailbericht sturen mag natuurlijk ook: info@sportingroningen.nl
Powered by
{ "slotId": "", "unitType": "responsive", "pubId": "pub-9624648493023345", "resize": "auto" }
%d bloggers liken dit: