Coronavirus: Grand Prix van Australië afgelast

Coronavirus: Grand Prix van Australië afgelast

13 maart 2020 0 Door Sportredactie

MELBOURNE – Er komt dit weekend geen Grand Prix van Australië. Twee uur voor aanvang van de eerste vrije training is bekend geworden dat er op Albert Park in Melbourne dit weekend niet geracet zal gaan worden.

Verklaring F1 directie (vertaald na het Nederland)

Coronavirus: Alle grote sportevenementen in Nederland afgelast

Na de bevestiging dat een lid van het McLaren Racing Team positief heeft getest op COVID-19 en het besluit van het team om zich terug te trekken uit de Grand Prix van Australië, hebben de Formule 1 en de FIA ​​donderdagavond een bijeenkomst belegd van de andere negen teamleiders. Die gesprekken concludeerden met een meerderheid van mening van de teams dat de race niet mag doorgaan. Formule 1 en de FIA, met volledige steun van de Australian Grand Prix Corporation (AGPC), hebben daarom de beslissing genomen dat alle Formule 1-activiteiten voor de Australische Grand Prix worden geannuleerd.

We stellen het op prijs dat dit zeer teleurstellend nieuws is voor de duizenden fans die de race zullen bijwonen en alle kaarthouders zullen een volledige terugbetaling ontvangen en te zijner tijd zal een verdere aankondiging worden meegedeeld.

Alle partijen hielden rekening met de enorme inspanningen van de AGPC, Motorsport Australia, het personeel en de vrijwilligers om de openingsronde van het FIA Formula One World Championship 2020 in Melbourne te organiseren, maar concludeerden echter dat de veiligheid van alle leden van de Formula 1-familie en de rest gemeenschap, evenals de eerlijkheid van de concurrentie hebben prioriteit.

Livestreams: Sportstream24.nl

Meer gratis livestreams!!

Volg ons ook op twitter!