Dit jaar geen wedstrijd om Johan Cruijff Schaal

Dit jaar geen wedstrijd om Johan Cruijff Schaal

26 juni 2020 0 Door Sportredactie
[t4b-ticker]

ZEIST – Aangezien het laatste voetbalseizoen is afgesloten zonder kampioenen en bekerwinnaar, start het nieuwe voetbalseizoen dit jaar niet met een wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Dit heeft de KNVB vrijdag bekendgemaakt.

Vier midweekse speelrondes

De nieuwe voetbalkalender zal er voor de Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie als volgt uit komen te zien:

  • De Keuken Kampioen Divisie start op 28/29/30 augustus. Het eerste speelweekend van de Eredivisie is op 12/13 september, volgend op de interlands op 4 en 7 september (respectievelijk Nederland – Polen en Nederland – Italië).
  • In de Eredivisie wordt voornamelijk op zaterdag en zondag gespeeld. Op verzoek van de clubs en FOX wordt op zaterdagen om 18.45 uur, 20.00 uur en 21.00 uur gespeeld, waarbij 16.30 uur wellicht ook nog een mogelijkheid wordt.

Vooralsnog staan er voor zondagen geen wedstrijden gepland om 20.00 uur. Dit zou nog kunnen veranderen als een club die voorafgaand op donderdag in de Europa League speelt hier alsnog om vraagt, net als in het afgelopen seizoen.

Er zijn vier midweekse speelrondes: 22/23 december, 12/13/14 januari, 26/27/28 januari en 13 mei (Hemelvaartsdag).

  • In de Keuken Kampioen Divisie wordt gedurende de eerste periode op vrijdag tot en met dinsdag gevoetbald. Ook dat is nadrukkelijk een wens van de clubs. Na die periode is vooralsnog de vrijdag de vaste speeldag en wordt er nog een keer op maandag (5 april, Tweede Paasdag) en een keer op zondag (3 januari) gespeeld.
  • De Keuken Kampioen Divisie ligt stil van 18 december tot 3 januari en in de Eredivisie duurt het kerstreces van 23 december tot 8 januari. Of er sprake is van een echte winterstop valt nog te bezien, eventuele afgelaste wedstrijden moeten in deze periode worden ingehaald.
  • De laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie is op 14 mei, de Eredivisie eindigt met twee gezamenlijke speelrondes op 13 en 16 mei.
  • Het aantal wedstrijden van de play-offs wordt gehalveerd en deze vinden plaats van 17 tot en met 23 mei. De play-offs voor een Europese ticket gaan tussen de nummers 4 tot en met 7 van de Eredivisie en bestaan uit enkele wedstrijden (twee halve finales en een finale).

Livestreams: Sportstream24.nl
Meer gratis livestreams!!
Volg ons ook op twitter!