Oranjevrouwen in EK kwalificatie ook ruim langs Slovenië

Oranjevrouwen in EK kwalificatie ook ruim langs Slovenië

12 november 2019 Uit Door Sportredactie
ARNHEM – Het Nederlandse vrouwenvoetbal elftal heeft dinsdagavond in Arnhem het EK kwalificatieduel tegen Slovenië met 4-1 weten te winnen.

Na een slordig en onzorgvuldig start kreeg oranje na 30 minuten spelen een flinke draai om de oren van Slovenië. De verdediging van oranje stond te slapen waardoor Erzen eenvoudig de bal achter keepster Sari van Veenendaal kon koppen 0-1. Nadat Nederland door deze achterstand wakker werd was het Sherida Spitse in de 34ste minuut die vanaf 11 meter de stand weer gelijk mocht trekken, nadat Jackie Groenen omver werd gekegeld 1-1.

In de tweede helft ging het al vrij snel fout bij de Slovenen. Vivianne Miedema werd in de 52ste minuut door een verdediger onderuit getrokken. Sherida Spitse schoot de bal vanaf 11 meter in het net 2-1. Nog geen 6 minuten later kopte dezelfde Miedema uit een hoekschop de bal zelf achter de Sloveense goalie 3-1. De Nederlandse vrouwen gingen beter spelen en dat resulteerde in de 70ste minuut opnieuw in een goal van Vivianne Miedema 4-1.

De Nederlandse vrouwen blijven ook na dit duel ongeslagen bovenaan staan in groep A met 18 punten uit 6 wedstrijden.

Livestreams: Sportstream24.nl
Volg ons ook op twitter!

Meer gratis livestreams!!

Nog even nagenieten!!