Oranje Leeuwinnen winnen EK-kwalificatie duel tegen Slovenië (2-4)

4 oktober 2019 Uit Door Sportredactie

MURSKA SOBOTA – De oranje leeuwinnen hebben vrijdagavond ook hun derde wedstrijd in de EK-kwalificatie weten te winnen. Na overwinningen op Estland en Turkije werd vrijdagavond Slovenië met 4-2 verslagen.

Fel Slovenië
De ploeg van bondscoach Sarina Wiegman had het in het noordoosten van Slovenië de hele wedstrijd lastig tegen het gastland wat fel verdedigde en bij vlagen levensgevaarlijk was via de counter.

Het was dan ook niet gek dat Slovenië op voorsprong kwam. Na 11 minuten scoorde Zver de 1-0 en was oranje gewaarschuwd. Na een half uur spelen kwam de gelijkmaker toen Miedema een voorzet van Beerensteyn langs de doelvrouw van Slovenië tikte. Met die stand zochten beide landen dan ook de kleedkamer op.

Spitse
Direct na rust maakte Beerensteyn de 1-2 en leek oranje een makkelijkere tweede helft in te gaan. Niets bleek minder waar want twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg na een hele snelle counter via Korosec op 2-2.

Oranje moest opnieuw opschakelen. Gelukkig gebeurde dat snel en dankzij twee fantastische vrije trappen van Spitse kon oranje alsnog de drie punten in zijn zak steken.

Dinsdag speelt Nederland het volgende duel. Dan is in Eindhoven Rusland te tegenstander.