Emmen aanvoerder kan op het matje komen bij de KNVB

Emmen aanvoerder kan op het matje komen bij de KNVB

20 september 2019 Uit Door Sportredactie

EMMEN – Anco Jansen kan op het matje komen bij de KNVB in Zeist. De aanvoerder van Jansen uitte onlangs kritiek over scheidsrechters en de VAR. Dat meldt het Dagblad van het Noorden.

Jansen haalde in een uitgebreid interview met de regionale krant hard uit naar het Nederlandse scheidsrechterskorps. “Ik vind het om te janken. Vooral omdat het constante willekeur is. De ene VAR trekt wel aan de bel, de ander niet”, zei Jansen. “Dan zeggen ze dat voetbal eerlijker is geworden. Onzin! Het is eerder óneerlijker geworden.”

“En je ergert je ook nog eens kapot, omdat je nu ingesteld bent op het idee dat het eerlijker zou moeten zijn. Maar het valt elk weekend tegen. Ik twijfel trouwens ook aan de mensen die er over gaan. Die scheidsrechters hebben er geen kloten verstand van.”

FC Emmen heeft vrijdag een brief gekregen van de KNVB waarin een vooronderzoek wordt aangekondigd naar de uitspraken van Jansen, schrijft DvhN. ‘De tuchtcommissie bekijkt of de uitlatingen van Jansen strijdig zijn met de gedragscode van de KNVB. De voetballer krijgt de gelegenheid schriftelijk te reageren op de aanklacht’, schrijft de krant.