FC Groningen ontslaat 11 medewerkers wegens coronacrisis

11 mei 2020 Uit Door Sportredactie
[t4b-ticker]

GRONINGEN – De coronacrisis begint ook zijn tol te eisen bij de clubs in het betaalde voetbal. Door de crisis heeft FC Groningen 11 medewerkers van de club vandaag moeten ontslaan. Dit maakte directeur Wouter Gudde maandag bekend.

Overleven crisis

,,Het was voor veel mensen bij FC Groningen een zeer emotionele dag. Als directie en management worden wij echter geacht beslissingen te nemen, die in het belang zijn van de continuïteit van de club. En in crisistijd weegt dit extra zwaar. Op dit moment is het overleven van de huidige crisis prioriteit nummer één, twee en drie voor heel FC Groningen”, legt Gudde uit op de website van de Groningers.

De spelers, staf, directie en alle andere medewerkers brengen een loonoffer om de club door de crisis te helpen. Ook ziet de directie af van gerealiseerde bonussen en is er uitstel van betaling gevraagd voor de huur van het stadion.

5 miljoen schade

Gudde geeft aan dat Groningen flinke financiële schade gaat lijden. ,,Doordat wij dit seizoen niet hebben kunnen afmaken en we volgend jaar rekening moeten houden met een economische terugval, verwachten wij op dit moment al een financiële schade te lijden van 5 miljoen euro. Komen daar komend seizoen wedstrijden bij zonder publiek, dan loopt dit bedrag per thuisduel met 400.000 euro.” Ook wordt investeringsbudget met 2.5 miljoen euro aangesproken.

Livestreams: Sportstream24.nl
Meer gratis livestreams!!
Volg ons ook op twitter!