Feyenoord wint in Europa League van favoriet FC Porto, AZ pakt punt tegen United

3 oktober 2019 Uit Door Sportredactie

ROTTERDAM/DEN HAAG – Het was donderdagavond weer een heerlijk Europees voetbalavondje voor de fans van Feyenoord en AZ Alkmaar.

In de Europa League won Feyenoord in een kolkende Rotterdamse Kuip met 2-0 van groepsfavoriet FC Porto. Twintig kilometer verderop pakte AZ Alkmaar in Den Haag een punt tegen de Engelse grootmacht Manchester United. Het duel eindigde in 0-0.

Feyenoord
Feyenoord speelde een fantastische wedstrijd tegen FC Porto. In een groot gedeelte van de wedstrijd waren de gasten uit Portugal meer in balbezit en gevaarlijker maar Feyenoord bood veel passie en strijd in de duels.

Dat resulteerde vlak na rust in de 1-0 van Jens Toornstra. Feyenoord kreeg het na de 1-0 erg moeilijk. Porto drukte Feyenoord steeds verder achteruit en kreeg een aantal flinke kansen. Toen Karsdorp uit een counter de 2-0 maakte was het duel gespeeld.

Feyenoord wint in Europa League van favoriet FC Porto, AZ pakt punt tegen United
AZ – Manchester United 0-0

AZ
AZ Alkmaar speelde in het Cars en Jeans Stadion in Den Haag verdiend met 0-0 gelijk tegen het grote Manchester United. Een verdiend punt want beide ploegen waren in evenwicht.