Financiële problemen bij Volleybalteam Lycurgus

Financiële problemen bij Volleybalteam Lycurgus

21 februari 2019 Uit Door Sportredactie

GRONINGEN – Volleybalclub Abiant Lycurgus uit Groningen verkeert in financiële problemen. De club weet niet zeker of ze de spelerssalarissen tot het einde van het volleybalseizoen kunnen betalen. Door de geldproblemen loopt de club mogelijk het risico om de licentie kwijt te raken.

Geen nieuwe hoofdsponsor en Bestuurlijke problemen
Ook is er nog geen nieuwe hoofdsponsor gevonden voor de aan het eind van het seizoen stoppende hoofdsponsor Abiant en zijn er van de zeven bestuursleden nu nog slechts drie over. In 2017 zijn al twee bestuursleden vertrokken. Fred Hassert een paar maanden geleden en zeer recent is vice-voorzitter Bert Eissens gestopt.

Schulden uit het verleden
Volgens de club zou er op korte termijn sprake zijn van een liquiditeitstekort als gevolg van een in het verleden ontstane schuld.
Onder leiding van de algemeen manager zijn de afgelopen periode de nodige contacten aangeboord en zijn er door de club substantiële financiële middelen binnengehaald. Ondanks dit zou er nog geen sluitende begroting voor het lopende seizoen zijn zodat er op dit moment onvoldoende middelen zijn om aan de lopende verplichtingen voor de rest van het seizoen te voldoen.

Bron: Website Abiant Lycurgus