Formule 1: DutchGP verwacht 100.000 F-1 bezoekers op de fiets

Formule 1: DutchGP verwacht 100.000 F-1 bezoekers op de fiets

18 oktober 2019 Uit Door Sportredactie
Fietsenwinkel.nl

DutchGP fiets-bezoekers parkeren op Park & Bikes

ZANDVOORT – De organisatie van de Formule 1 race in Zandvoort verwacht dat een derde van de ruim 300.000 bezoekers per fiets naar het circuit komt. Experts noemen het fietsplan ‘interessant’ en ‘ambitieus’, meldt de Volkskrant.

“De trein is de sleutel, de fiets is het uithangbord”, zo schrijft organisator Dutch Grand Prix in het concept-plan die in het bezit is van de krant. Het nog vertrouwelijke plan wordt voorgelegd aan alle partijen die betrokken zijn bij het vervoersvraagstuk. De definitieve versie zal in december worden gepresenteerd. De gemeente Zandvoort maakt uiteindelijk de definitieve keuze.

De fiets zal op 1, 2 en 3 mei een belangrijk onderdeel zijn in de vervoersstroom richting het circuit. Zo worden er 32.400 plaatsen in fietsenstallingen gemaakt. Ook worden er in een cirkel rondom Zandvoort verschillende Park & Bikes ingericht. Vanaf die Park & Bikes kunnen automobilisten met hun eigen fiets naar het circuit komen. De maximale afstand naar het circuit zal dan zo’n 15 kilometer zijn.