Formule 1 race directeur Charlie Whiting (66) overleden

Formule 1 race directeur Charlie Whiting (66) overleden

14 maart 2019 Uit Door Sportredactie

FORMULE 1 – Een enorme schok gaat er door de wereld der Formule 1. Race directeur Charlie Whiting is plotseling overleden aan de gevolgen van een longembolie. Whiting is 66 jaar geworden.

Het nieuws sloeg donderdag in als een bom. „Ik heb met enorm verdriet kennisgenomen van het plotselinge overlijden van Charlie”, aldus FIA-president Jean Todt. „Ik heb hem heel lang gekend. Hij was een geweldige racedirecteur en een centraal figuur in de Formule 1. De sport is een betrouwbare vriend en charismatische ambassadeur verloren. Al mijn gedachten, en die van de FIA en hele motorsportwereld, gaan uit naar zijn familie, vrienden en alle Formule 1-fans.”

Ook bij Max Verstappen is het bericht over het overlijden van Whiting hard aangekomen. „Voor iedereen is het een grote schok”, aldus Verstappen in aanloop naar de eerste race van het seizoen in Australië. „Ik heb onlangs nog een dag met hem doorgebracht in Genève op de steward-conferentie. We hebben goede gesprekken gehad over alles en nog wat. ’See you in Australia’, zeiden we nog tegen elkaar. Dan is dit nieuws ongelofelijk. Slechts 66 jaar… Het laat ook weer zien dat we elke dag moeten genieten van het leven vanaf het moment dat we wakker worden.”

Sebastian Vettel stond woensdag nog met de wedstrijdleider op het circuit. “De 1e bochten liepen we samen op tijdens de track walk en daar sprak ik hem nog even. Dat maakt dit nieuws heel moeilijk te bevatten voor me”, aldus de Duitser van Ferrari. “Ik kende Charlie al zo lang. Hij was een echte ‘drivers man’, de man die tussen ons en de regels stond. Die je alles kon vragen, zijn deur stond altijd open.” Lewis Hamilton: “Charlie was een van de pilaren van de sport. Hij heeft zoveel betekend voor de sport. Ik ben zo geschrokken van het nieuws.”

Whiting, die zo’n beetje door iedereen in de F1-wereld geliefd werd, was al sinds 1997 wedstrijdleider namens de FIA. Zijn overleden hakte er ook in bij Daniel Ricciardo. “Hij was er altijd voor ons. We maakten hem het altijd moeilijk, maar daar deed hij nooit vervelend over. Hij gaf je altijd het gevoel dat hij er voor je was, aan jouw kant stond. Echt, ik bewaar alleen maar goede herinneringen aan Charlie.”