Geen Elfstedenkruisje voor Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden zwemt onder grote publieke belangstelling door het Fries dorpje Reid

LEEUWARDEN – Maarten van der Weijden krijgt bij het volbrengen van de 11StedenZwemtocht geen officieel elfstedenkruisje.

Dat zegt Immie Jonkman van de vereniging Friesche Elf Steden. De suggestie is van meerdere kanten gedaan, maar de vereniging peinst er niet over, zegt ze.

“Misschien verdient hij het kruisje wel, maar hij krijgt het niet”, zegt Jonkman in het radioprogramma Buro de Vries. “Ons kruisje is alleen bedoeld voor leden die de tocht op schaatsen volbrengen. Punt.” De heldere teksten roepen weer nieuwe reacties op, vooral op sociale media.

Maarten hoeft ook niet te rekenen op een ander signaal vanuit de vereniging. “Geen diploma of oorkonde of speciaal kruisje of zo. Dat is niet aan ons”, zegt Jonkman.

“Wij moeten bij sterk ijs een tocht op schaatsen organiseren. Niets meer en niets minder.” Als er een eerbetoon moet komen voor de prestatie van Maarten, moeten anderen daar voor zorgen. Wij niet.”
1
(Alleen beschikbaar voor whatsapp berichten!) Sport in Groningen Whatsapp! Stuur ons een tip, nieuwsbericht, verslag of foto via whatsapp!
Klik op onderstaande button om een bericht te sturen!
Een e-mailbericht sturen mag natuurlijk ook: info@sportingroningen.nl
Powered by
%d bloggers liken dit: