Giro: Tijdverlies Mollema en Roglic, Mollema naar vijfde plaats

Bauke Mollema zegeviert in Ronde van Lombardije

Bauke Mollema zegeviert in Ronde van Lombardije

PONTE DI LEGNO – Primoz Roglic is dinsdag zijn tweede plaats in het algemeen klassement van de Giro d’Italia kwijtgeraakt. De Sloveen verloor in de kletsnatte koninginnenrit zo’n anderhalve minuut op rozetruidrager Richard Carapaz en Vincenzo Nibali. Ook Bauke Mollema kwam op achterstand binnen.

De zestiende etappe werd gewonnen door de Italiaan Giulio Ciccone, die in een sprint-à-deux de Tsjech Jan Hirt aftroefde. De Italiaan Fausto Masnada eindigde op ruim een minuut als derde.

Voor de 24-jarige Ciccone betekende het zijn tweede ritzege in de Giro. De leider in het bergklassement boekte drie jaar geleden zijn eerste overwinning in de Italiaanse wielerronde.

Carapaz en Nibali passeerden op ruim anderhalve minuut van de ritwinnaar de finish in de eerste achtervolgende groep. Roglic en Mollema gaven 1 minuut en 23 seconden toe op dat gezelschap.

In het algemeen klassement heeft Carapaz nu een voorsprong van 1.47 minuut op Nibali, die de tweede plek overnam van Roglic. De kopman van Team Jumbo-Visma staat op 2.09 minuten nu derde.

Mollema steeg ondanks zijn tijdverlies naar de vijfde plaats. De Groninger passeerde Rafal Majka in het klassement en heeft vijf minuten achterstand op Carapaz.
1
(Alleen beschikbaar voor whatsapp berichten!) Sport in Groningen Whatsapp! Stuur ons een tip, nieuwsbericht, verslag of foto via whatsapp!
Klik op onderstaande button om een bericht te sturen!
Een e-mailbericht sturen mag natuurlijk ook: info@sportingroningen.nl
Powered by
%d bloggers liken dit: