Go Ahead Eagles vraagt uitkering aan voor spelers

Go Ahead Eagles vraagt uitkering aan voor spelers

16 maart 2020 0 Door Sportredactie

DEVENTER – Geen voetbal, geen omzet en geen geld om lonen uit te betalen. Profclub Go Ahead Eagles vraagt voor haar spelers een uitkering aan.

Door de Coronacrisis ligt het betaalde voetbal zeker tot 6 april stil. En wellicht langer. De eerste divisionist moet daarom een beroep doen op de overheid om alle lonen te kunnen betalen.

“Wij gaan een beroep doen op de overheid’’ zegt directeur Jan Willem van Dop. “Zoals er wel meer zaken zijn die opgelost moeten worden voor de spelers. Denk alleen al aan onze buitenlandse jongens. Mogen die wettelijk gezien wel terug naar hun eigen land?

Ze hebben 3 weken geen training bij ons nu. Het zijn allemaal aspecten waarop we op korte termijn antwoord moeten zien te vinden. Dan kijken we verder, maar we laten ons nu niet gek maken.’’ Van Dop vreest ook dat het einde van de competitie niet haalbaar is: “Als we over 3 weken verder kunnen voetballen, is het einde nog haalbaar. Dan moeten we de competitie misschien wat inkorten en de play-offs wellicht wegstrepen.” Het voetbalseizoen is niet van elastiek, weet Van Dop. “Vergeet niet dat op 1 juli ook alle arbeidscontracten aflopen.’’

In navolging van de club uit Deventer hebben ook de Brabantse clubs RKC Waalwijk, Willem II, FC Eindhoven en FC Den Bosch werktijdverkorting aangevraagd. De Tilburgse clubs VVV Venlo en Roda JC hebben eveneens werktijdverkorting aangevraagd.

Livestreams: Sportstream24.nl

Meer gratis livestreams!!

Volg ons ook op twitter!