Groenewegen: Heb gewoon nog wat tijd nodig om te herstellen

Dylan Groenewegen kon dinsdag door klachten na zijn valpartij van zaterdag nog niet meestrijden om de zege in de vierde etappe in de Tour de France. “Ik was gewoon nog niet 100 procent. Dan kun je redelijk sprinten, maar het gaat om winnen”, zei de renner van Jumbo-Visma, die de finish in Nancy als vijfde passeerde. “Ik heb gewoon wat dagen nodig om te herstellen.”

Dylan Groenewegen Foto Wikimedia Commons
Dylan Groenewegen Foto Wikimedia Commons

Groenewegen was ook kritisch op zichzelf. De wielrenner had in de beslissende fase van de sprint duidelijker naar zijn ploeggenoten moeten zijn, oordeelde hij. “Ik kon in de finale niet echt duidelijk maken wat ik wilde. Daardoor raakten we elkaar een beetje kwijt. We hadden veel beter één kant kunnen houden. We zaten daar goed met z’n vieren. We maakten een plan, maar de benen voerden nog niet uit wat ik wilde.”

Groenewegen, die vorig jaar twee etappes in de Tour won, heeft vertrouwen dat het nog wel goed komt. “Ik slaap nu nog niet 100 procent, maar ik herstel wel snel. We weten het hele jaar hoe ik ben in de sprint. Vorig jaar kwam ik er ook doorheen en dat zal nu ook zeker zo zijn.”
1
(Alleen beschikbaar voor whatsapp berichten!) Sport in Groningen Whatsapp! Stuur ons een tip, nieuwsbericht, verslag of foto via whatsapp!
Klik op onderstaande button om een bericht te sturen!
Een e-mailbericht sturen mag natuurlijk ook: info@sportingroningen.nl
Powered by
%d bloggers liken dit: