Heuvelman wil NK wielrennen naar Drenthe halen

Col du VAM (foto flickr)

Col du VAM (foto flickr)

Oud sportjournalist Dick Heuvelman en Albert Kerstholt zijn druk bezig om het NK wielrennen naar Drenthe te halen. Heuvelman wil het NK de komende vijf jaar organiseren rond de Col du VAM.

Volgens Heuvelman vinden de renners een NK in Rhede of Meerssen niet uitdagend genoeg. Dat zegt de Groninger in gesprek met het Dagblad van het Noorden. “Renners roepen altijd, het is te vlak, maar de VAM-berg is een regelrechte uitnodiging om toch op te komen dagen. Het heeft wel iets van de Muur van Huy uit de Waalse Pijl. Daar zeggen ze toch ook geen nee tegen?”

Heuvelman wil het goed aanpakken en wil een garantie om het NK wielrennen vijf jaar lang in Drenthe te organiseren. We gaan hier serieus werk van maken,” aldus een optimistische Heuvelman.

Op de Col du VAM zijn er drie routes aangelegd met een klimpercentage van gemiddeld 10%. Ook ligt er een kasseienstrook van 160 meter lang. Voldoende ingrediënten voor een mooi NK.
1
(Alleen beschikbaar voor whatsapp berichten!) Sport in Groningen Whatsapp! Stuur ons een tip, nieuwsbericht, verslag of foto via whatsapp!
Klik op onderstaande button om een bericht te sturen!
Een e-mailbericht sturen mag natuurlijk ook: info@sportingroningen.nl
Powered by
%d bloggers liken dit: