Hrustic bezorgt FC Groningen prima start in Emmen

Hrustic bezorgt FC Groningen prima start in Emmen

3 augustus 2019 Uit Door Sportredactie

FC Groningen is het nieuwe seizoen in de eredivisie goed begonnen. In Emmen was Groningen met 1-0 te sterk voor de plaatselijke FC Emmen.

Het duel in Emmen leverde weinig kansen op en leek op een gelijkspel af te stevenen, maar drie minuten voor tijd bezorgde Ajdin Hrustic FC Groningen toch nog de drie punten.

Emmen en Groningen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd in Drenthe. Na drie minuten zorgde Kaj Sierhuis namens de bezoekers voor het eerste gevaar met een kopbal die over ging.

In het vervolg van de eerste helft waren de beste kansen voor Emmen. Michael de Leeuw verzuimde raak te koppen uit een voorzet van Lorenzo Burnet en Groningen-keeper Sergio Padt greep goed in bij een steekpass van Filip Ugrinic, een van de maar liefst twaalf aanwinsten van de Drentenaren deze zomer.

Groningen ging na rust op zoek naar de openingstreffer, maar halverwege de tweede helft kreeg Nicolai Laursen de grootste kans van de wedstrijd. De Deen stormde alleen op Padt af, maar de keeper stuitte het schot met zijn benen.

In de slotfase kwam Hrustic wel tot scoren voor Groningen. Na een fraaie pass van Ramon-Pascal Lundqvist wipte de Australische aanvaller de bal over de uitgekomen Emmen-doelman Dennis Telgenkamp heen en tikte binnen.