Jonker (29) zet punt achter interlandcarrière

Jonker (29) zet punt achter interlandcarrière

1 oktober 2019 Uit Door Sportredactie

De spits van Amsterdam is in blijde verwachting

AMSTERDAM – De interlandcarrière van Kelly Jonker bij de hockeydames zit er na elf jaar op. De spits van Amsterdam is in verwachting. Nederland mist Jonker zodoende op de Olympische Spelen van komende zomer.

Jonker maakte op 7 april 2008 haar debuut voor Oranje. Ze speelde 168 interlands voor de nationale ploeg, waarin ze 68 keer scoorde.

“Mijn zwangerschap kwam voor mijn man en mij als een verrassing, maar wij zijn er ontzettend blij mee”, laat de geboren Amstelveense via de KNHB weten. ”Natuurlijk, tot voor kort was het mijn doel om met TeamNL deel te nemen aan de Olympische Spelen in Tokio in 2020. Het voelt op dit moment nog een beetje raar dat die ambitie ineens voorbij is. Maar ik krijg er zoiets moois voor terug, dat is het meer dan waard. Gelukkig reageerden Alyson (Annan, red.) en het team ook direct enthousiast. Iedereen, zowel bij Oranje als bij mijn club Amsterdam, is blij voor me.”

Geen terugkeer
“Ik heb een fantastische tijd gehad bij het Nederlands elftal maar daar komt nu een eind aan.” Een terugkeer in Oranje sluit Jonker uit en ook een comeback bij Amsterdam is nog onzeker: “Daarover neem ik later, in de zomer van 2020, een beslissing. Nu ga ik me eerst focussen op de komende periode.”

Prijzenkast
Met de hockeyploeg beleefde Jonker meerdere successen. Ze was er als reserve bij toen Nederland in 2008 olympisch goud pakte. Bij de Spelen in 2012 had ze als basisspeelster een belangrijk aandeel in prolongatie. Later werd Jonker nog twee keer wereldkampioen (2014 en 2018) en twee keer Europees kampioen (2017 en 2019).