Kelderman in roze trui, Hindley wint etappe

Kelderman in roze trui, Hindley wint etappe

22 oktober 2020 0 Door Sportredactie
[pj-news-ticker]

– Roze trui om de schouders van Kelderman –

Kelderman in roze trui, Hindley wint etappe

LAGHI DI CANCANO – Wilco Kelderman heeft met nog drie etappes te gaan in de Giro d’Italia de roze trui om zijn schouders. De 29-jarige wielrenner uit Amersfoort moest in de achttiende etappe er 50 kilometer in zijn eentje fietsen om vervolgens de roze trui om zijn schouders te mogen hangen. Zijn teamgenoot Jai Hindley won de etappe door in de sprint Geoghegan Hart te kloppen.

Overboord

Terwijl iedereen halverwege de Stelvio overboord was gegooid bleven Roan Dennis, Geoghegan Hart (INEOS-Grenadier), Jai Hindley en Wilco  Kelderman (Team Sunweb) over. Kelderman kreeg het erg lastig en moest het groepje met de nummers 2 (Hindley) en nummer 3 (Hindley) laten gaan. Kelderman moest in zijn eentje de halve Stelvio nog beklimmen verloor tijd maar had op de top maar 49 seconden achterstand.

Afdaling

In de lange (21 kilometer) afdaling wist Kelderman ook de schade te beperken. Aan de voet van de slotklim had Kelderman een achterstand van een minuut. Op dat moment leek de kopman van Sunweb echt te breken toen Pelle Bilbao en Jakob Fuglsang hem voorbij stoven. Toch wist Kelderman te herstellen en verloor hij uiteindelijk op de streep 2.15 minuten.

Met een vlakke etappe vrijdag (260 kilometer) in het verschiet gaat Kelderman van start in het roze met 12 seconden voorsprong op Hindley en 15 seconden op Hart.

Gratis Livestream!

Kijk hier live de Giro d'Italia
Kijk hier live de Giro d’Italia

SPORT IN GRONINGEN – Meestal kijken sportliefhebbers alle wedstrijden via een betaalde sportkanaal op tv of internet. Een kostbare oplossing! Gelukkig is er een goed alternatief, namelijk een gratis ‘livestreams’. Via zo’n gratis livestream kan je met een internet verbinding op je pc, laptop, mobiele telefoon of je smart tv gratis sportwedstrijden kijken. Zo kan je bijvoorbeeld gratis kijken naar formule 1, 2 en 3 races, MotoGP, Eredivisie, Eerste Divisie, Champions League en Europa League voetbalwedstrijden, wielrennen, Veldrijden, Tennis, MXGP en MX2 Motocross maar natuurlijk ook heel veel andere sporten. De kwaliteit van de uitzendingen is meestal erg goed! Dus een prima gratis alternatief om naar sportwedstrijden te kijken! Nog meer sporten? Volg dan deze link!

(Let op: Sport in Groningen streamt de uitzendingen niet zelf maar plaatst slechts linkjes naar sites/pagina’s die de livebeelden wel streamen!)

Livestreams: Sportstream24.nl
Meer gratis livestreams!!
Volg ons ook op twitter