Krol en Schouten grijpen wereldtitel

Krol en Schouten grijpen wereldtitel

14 februari 2021 Uit Door Sportredactie

HEERENVEEN – Thomas Krol en Irene Schouten hebben de wereldtitel zondag weten binnen te halen. Krol deed dit door de 1.500 meter te winnen en Schouten wist als eerste Nederlandse de wereldtitel op de 5.000 meter te winnen.

1.500 meter

Thomas Krol nam in Heerenveen revanche op zijn diskwalificatie van zaterdag. Hij finishte als wereldkampioen voor Kjeld Nuis en Patrick Roest.

Bij de vrouwen ging de wereldtitel naar de Noorse Ragne Wiklund. De Amerikaanse Bowe pakte op 0,42 seconde achter Wiklund het zilver. De bronzen medaille ging naar de Russin Jevgenia Lalenkova.

5 en 10 kilometer

Irene Schouten

De titel op de vijf kilometer ging naar Irene Schouten. Extra knap want de Nederlandse nam deel aan vier afstanden en wist op al de afstanden een medaille te winnen. De Russische Natalya Voronina won het zilver. Carlijn  Achtereekte pakte het brons.

Nils van der Poel pakt wereldrecord op 10 kilometer

Op de 10 kilometer wist het schaatswonder uit Zweden toe te slaan. Nils van der Poel, die eerder ook al de 5 kilometer wist te winnen greep het wereldgoud met als extraatje een nieuw wereldrecord op deze afstand. Van der Poel reed bij de WK afstanden in Heerenveen in 12.32,95 naar een sensationeel wereldrecord. Het zilver ging naar Jorrit Bergsma. Brons was er voor de Rus Alexander Rumyantsev.

Gratis live naar sportwedstrijden kijken!

HET SPORTNIEUWS/SPORT IN GRONINGEN – Meestal kijken sportliefhebbers alle wedstrijden via een betaalde sportkanaal op tv of internet. Een kostbare oplossing! Gelukkig is er een goed alternatief, namelijk een gratis ‘livestreams’. Via zo’n gratis livestream kan je met een internet verbinding op je pc, laptop, mobiele telefoon of je smart tv gratis sportwedstrijden kijken. Zo kan je bijvoorbeeld gratis kijken naar formule 1, 2 en 3 races, MotoGP, Darten, Volleybal, Handbal, Eredivisie, Eerste Divisie, Champions League, Europa League, Nations League, EK en WK voetbalwedstrijden, Wielrennen, Veldrijden, Tennis, MXGP en MX2 Motocross maar natuurlijk ook heel veel andere sporten. De kwaliteit van de uitzendingen is meestal erg goed! Dus een prima gratis alternatief om naar sportwedstrijden te kijken!

Streamtips!

Hier de beste linkjes naar pagina’s waar je meestal gratis alle sportwedstrijden kan kijken! Het Sportnieuws en Sport in Groningen hebben meestal hele goede linkjes naar live sportwedstrijden. Sites die ook prima stream linkjes hebben zijn o.a. Live TV, Hesgoal, Sport365, TizCycling, Firstrowsports, Sportstreamings, Livesoccer tv, Streamhunter en Cricfree.

Volg ons ook op twitter en facebook of neem een kijkje op de algemene voetbalpagina!

Share this...