Livestream Mont Ventoux Dénivelé Challenge

Livestream Mont Ventoux Dénivelé Challenge

1 augustus 2020 Uit Door Sportredactie
[t4b-ticker]

Livestream Mont Ventoux Dénivelé Challenge

WIELRENNEN – Donderdag 6 augustus staat voor de wielrenners de wielerkoers Mont Ventoux Dénivelé Challenge op het programma. Een koers die sinds 2019 op de wielerkalender staat. Kijk hier live!

Mont Ventoux

De Mont Ventoux behoort tot een van de meest aansprekende bergen in de wielergeschiedenis. Het zal voor de renners een hele klus worden om deze zware berg te bedwingen. Het is alsof je richting de top van de berg een kaal maanlandschap in fietst.

Historie

Vorig jaar stond deze wielerkoers voor het eerst op de kalender. Maar de berg heeft al een hele lange geschiedenis. De eerste keer dat er een koers deze berg op ging was in 1935. Zestien jaar later maakte de Mont Ventoux zijn Tour de France debuut. Sindsdien kwam de Tour regelmatig terug op deze berg.

Winnaar vorige editie

De eerste editie van de Mont Ventoux Dénivelé Challenge werd een prooi voor de Spanjaard Jesús Herrada. Romain Bardet die als tweede eindigde probeerde in de finale met meerdere demarrages de Spanjaard te lossen maar moest dit tegen de slim rijdende Herrada bekopen met de tweede plaats. Rein Taaramäe greep toen de derde podiumplek.

De finale van de Mont Ventoux Dénivelé Challenge 2019
Programma

De route voert de renners in deze wedstrijd niet helemaal tot de top van de Ventoux. De finish ligt bij de Col des Tempêtes, in de voorlaatste bocht voor de top vlak na het monument van Simpson.

Start in Vaison-la-Romaine: 10:35 uur
Finish Col des Tempêtes: 15:41 – 16:10
Livestream

Livestream Mont Ventoux Dénivelé Challenge
SPORT IN GRONINGEN – Normaal gesproken kijken sportliefhebbers alle sportwedstrijden via een legale weg. Echter lukt dit soms niet en is een goed alternatief de oplossing, ‘livestreams’. Dit zijn gratis online uitzendingen van onder anderen wielerwedstrijden die vaak door een streamer worden uitgezonden. De kwaliteit ligt met 480p tot 720p iets lager dan dat je gewend bent, maar het is zeker goed te doen. Mits je daar vrede mee hebt, vind je hier een prima alternatief!

(Let op: Sport in Groningen streamt de uitzendingen niet zelf maar plaatst slechts linkjes naar sites/pagina’s die de livebeelden wel streamen!)

Livestreams: Sportstream24.nl

Meer gratis livestreams!!

Volg ons ook op twitter!