Marcel Scheperkamp nieuwe disciplinemanager Inlineskaten KNSB

Oud-schaatser en -inlineskater Marcel Scheperkamp wordt per 1 oktober disciplinemanager Inlineskaten van de KNSB. Hij volgt Arjan Smit op, die deze functie sinds 2013 heeft vervuld.

De nieuwe disciplinemanager woont in Hilversum en heeft een ruime ervaring in het schaatsen en inlineskaten. Van 1978 tot 1980 maakte Scheperkamp (60) deel uit van de nationale kernploeg, met onder anderen Hilbert van der Duim en Yep Kramer. De laatste tien jaar is hij als (jeugd)trainer actief, onder meer bij de opleidingsploegen van SkateUnited.

Scheperkamp is als zelfstandig ondernemer ook een actieve sportliefhebber. Naast schaatsen en inlineskaten doet hij aan mountainbiken, windsurfen, snowboarden, (water)skiën en wielrennen. Ook organiseert hij trainingen, loopclinics en workshops, onder meer over ademhalingstechnieken.

“Wij zijn blij met de komst van Marcel Scheperkamp”, zegt Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB. “Met zijn ruime ervaring van de sport, zijn enthousiasme en ondernemende karakter zal hij als disciplinemanager in staat zijn bruggen te slaan, partijen met elkaar te verbinden om ook het inlineskaten naar een volgend niveau te helpen.”

Scheperkamp citeert de schrijver Antoine de Saint-Exupéry om zijn eigen aanpak te karakteriseren: “Een doel zonder een plan is slechts een wens.” Hij is getrouwd en vader van twee kinderen. Zoon Merijn, multidisciplinair schaatstalent, tekende recent een contract bij de neoploeg van Jumbo-Visma.

Sportredactie

Next Post

FC Twente-aanvaller Nakamura mist derby tegen Heracles

ma sep 16 , 2019
ENSCHEDE – FC Twente moet het komende vrijdag in de derby tegen Heracles Almelo doen zonder Keito Nakamura. De aanklager van de KNVB heeft Nakamura een schikkingsvoorstel gedaan van twee wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel met Fortuna Sittard. De Enschedese club […]
Grolsch Veste FC Twente ©SIG

Contact

Open chat
1
(Alleen beschikbaar voor whatsapp berichten!) Sport in Groningen Whatsapp! Stuur ons een tip, nieuwsbericht, verslag of foto via whatsapp!
Klik op onderstaande button om een bericht te sturen!
Een e-mailbericht sturen mag natuurlijk ook: info@sportingroningen.nl
Powered by
{ "slotId": "", "unitType": "responsive", "pubId": "pub-9624648493023345", "resize": "auto" }
%d bloggers liken dit: