Van der Poel zegeviert bij rentree veldrijden

Mathieu van der Poel wint Amstel Gold Race

21 april 2019 0 Door Sportredactie

VALKENBURG – Mathieu van der Poel heeft op ongelooflijke wijze de Amstel Gold Race van 2019 op zijn naam geschreven. De 24-jarige Brabander won de koers uit kansloze positie.

“Ongelooflijk, ik kan het niet geloven” waren de eerste woorden van Van der Poel die zo emotioneel was dat hij verder geen woord uit zijn keel kon krijgen.

Aanval

Op de Gulpenerberg vond Mathieu van der Poel het al tijd om in de aanval te gaan. De Nederlands kampioen kreeg Gorka Izagirre met zich mee, maar het duo werd enkele kilometers later net als de vroege vluchters ingerekend.

Vervolgens demarreerde Julian Alaphilippe en hij kreeg gezelschap van Jakob Fuglsang. Kort daarna gingen Michal Kwiatkowski, Matteo Trentin en Michael Woods in de achtervolging, al liet de Canadees zich even later weer terugzakken in het peloton.

Alaphilippe en Fuglsang hadden al snel een voorsprong van 50 seconden te pakken op het peloton, waaruit Peter Sagan moest lossen. Kwiatkowski en Trentin reden op 20 seconden van het leidende duo.

Verschillende renners, onder wie Bauke Mollema en Van der Poel, ontsnapten nog uit het peloton. In de finale kwamen zij nog terug en pakte Van der Poel de winst.