Nans Peters wint achtste etappe in de Tour

Nans Peters wint achtste etappe in de Tour

5 september 2020 Uit Door Sportredactie
[pj-news-ticker]

Gratis de Tour de France kijken!

Nans Peters wint achtste etappe in de Tour

LOUDENVIELLE – Nans Peters heeft zaterdag de achtste etappe van de Tour de France gewonnen. De Fransman van AGR2 La Mondiale was de sterkste van een kopgroep en kwam solo over de streep.

In de afdaling van de Port de Bales reed Peters weg bij de slecht dalende Zakarin. De Fransman begon solo aan de beklimming van de Peyresourde, met ruim negen minuten voorsprong op het peloton, waar de strijd tussen de kopmannen op de laatste klim van de dag ontbrandde.

Klassement

In het algemeen klassement blijft de Brit Adam Yates ook zondag in het geel rijden. Yates word op 3 seconden gevolgd door Primoz Roglic. Guillaume Martin bezet op 9 seconden de derde plaats. Beste Nederlander in het klassement om de gele trui is Bauke Mollema. De Groninger staat met een achterstand van 2 minuten en 12 seconden op de veertiende plaats.

Etappe 9 van Pau naar Laruns

Zondag rijden de renners van Pau naar Laruns. De etappe heeft een lengte van 153 kilometer. De renners passeren 1 berg van de 4e categorie (Côte d’Artiguelouve), twee bergen van de 3e (Col de Soudet en Col d’Ichére) en 2 berg van de 1e categorie (Col de la Hourcère en Col de Marie Blanque).

Nans Peters wint achtste etappe in de Tour

(Let op: Sport in Groningen streamt de uitzendingen niet zelf maar plaatst slechts linkjes naar sites/pagina’s die de livebeelden wel streamen!)

Livestreams: Sportstream24.nl
Meer gratis livestreams!!
Volg ons ook op twitter