Niki Lauda (70) overleden

OOSTENRIJK – Oud formule 1 coureur Niki Lauda is maandag overleden. Lauda is 70 jaar geworden. Lauda stond vooral bekend om zijn ernstige ongeluk in 1976. Op de Duitse Nürburgring kreeg hij materiaalpech en knalde tegen de vangrail. Zijn auto vloog in brand. Lauda werd gered, maar liep zware brandwonden op.

Wonder boven wonder zat Lauda 42 dagen later alweer in zijn racewagen. Hij verloor dat jaar het WK op 1 punt van zijn Engelse rivaal James Hunt. Een jaar later pakte hij z’n revanche door toch weer de wereldtitel te pakken. Een prachtige prestatie, gezien zijn ongeluk.

Toch heeft zijn gezondheid flink geleden onder die crash in 1976. Hij moest 2 keer een niertransplantatie ondergaan en hij kreeg in augustus vorig jaar een longtransplantatie, nadat hij die zomer een longinfectie had opgelopen.
Hij herstelde redelijk van die longtransplantatie, maar zijn gezondheid bleef verre van goed.

Sportredactie

Next Post

Ajax contracteert Argentijn Lisandro Martínez

di mei 21 , 2019
AMSTERDAM – Lisandro Martínez, de nieuwe linksback van Ajax, heeft een contract voor vier jaar getekend bij de Amsterdammers, met een optie voor nog een jaar. De Argentijn werd vandaag medische goedgekeurd. “Ik heb voor Ajax gekozen, ten eerste omdat het een voetbalschool is”, zei hij tegen De Telegraaf. Related […]

Contact

Open chat
1
(Alleen beschikbaar voor whatsapp berichten!) Sport in Groningen Whatsapp! Stuur ons een tip, nieuwsbericht, verslag of foto via whatsapp!
Klik op onderstaande button om een bericht te sturen!
Een e-mailbericht sturen mag natuurlijk ook: info@sportingroningen.nl
Powered by
{ "slotId": "", "unitType": "responsive", "pubId": "pub-9624648493023345", "resize": "auto" }
%d bloggers liken dit: