NOS en KRO-NCRV zenden Elfstedenzwemtocht uit

Maarten van der Weijden ©SIG

Maarten van der Weijden ©SIG

LEEUWARDEN – NOS en KRO-NCRV slaan de handen ineen om verslag te doen van de Elfstedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. De tweede poging om 200 kilometer te zwemmen vindt plaats van 21 juni tot en met 24 juni 2019. De eerste poging staakte Van der Weijden na het zwemmen van 163 kilometer.

Voor deze editie, waarbij opnieuw geld ophalen voor kankeronderzoek het doel is, doet Van der Weijden het iets anders. Rond de doorkomstpunten in de elf steden kan het publiek namelijk met hem meezwemmen. Als de Olympisch zwemkampioen op zaterdag Stavoren aandoet, is het zelfs de bedoeling dat duizenden mensen met hem het water in gaan om geld op te halen. Dit massa-evenement wordt dan ook live uitgezonden.

360 graden camera
De start in Leeuwarden op vrijdag wordt eveneens in beeld gebracht. Op zondag zijn er flitsen in NOS Studio Sport, voor het NOS Journaal van 20.00 uur en ’s avonds laat. Ook maandag zijn er gedurende de dag flitsen en als Maarten finisht, dan is dat rechtstreeks te zien op NPO 1. Online is Van der Weijden van start tot finish te volgen via een stream met een 360-gradencamera.

Presentatie
De presentatie van het evenement is net als de eerste keer in handen van Dionne Stax. Joris Linssen doet verslag langs de kant en Erben Wennemars is de verslaggever op het water.

Maarten van der Weijden ©SIG
Maarten van der Weijden ©SIG
1
(Alleen beschikbaar voor whatsapp berichten!) Sport in Groningen Whatsapp! Stuur ons een tip, nieuwsbericht, verslag of foto via whatsapp!
Klik op onderstaande button om een bericht te sturen!
Een e-mailbericht sturen mag natuurlijk ook: info@sportingroningen.nl
Powered by
%d bloggers liken dit: