Omtoveren TT Circuit voor Motocross of Nations is begonnen

Omtoveren TT Circuit voor Motocross of Nations is begonnen

22 september 2019 Uit Door Sportredactie

ASSEN – Het afgelopen weekend stond het Asser TT Circuit nog in het teken van de British Superbike Races. Enkele uren na het Superbike evenement is alweer het startsein gegeven voor het storten van zo’n 20.000 kuub zand uit Drenthe, aangevuld met zo’n 6000 kuub zand uit Groningen. De Drentse gedeputeerde Henk Brink verzorgde de aftrap voor de grote metamorfose van het Asser TT Circuit.

Net als de 4 voorgaande edities verzorgd het Groninger bedrijf De Romein uit Veendam de grote metamorfose. De komende week zullen er dagelijks zo’n 18 tot 25 medewerkers aanwezig zijn om het circuit om te toveren tot één grote zandbak van gemengd Drents en Groninger zand.

Voor de Motorcross of Nations komen 34 landen met ieder drie coureurs naar de Drentse hoofdstad. Ze zullen strijden in drie verschillende klasses. De resultaten worden bij elkaar opgeteld en vormen samen een landenklassement.

Nederland wordt komend weekend tijdens de Motocross of Nations vertegenwoordigt door Jeffey Herlings, Glenn Coldenhoff en Roan van de Moosdijk. Koning Willem-Alexander brengt zondagmiddag een bezoek aan het TT Circuit.