EK-kwalificatie: Oranje verlost zich in slotfase van Noord-Ierland

Oranje pakt koppositie in EK-kwalificatie groep C

Oranje pakt koppositie in EK-kwalificatie groep C

Oranje pakt koppositie in EK-kwalificatie groep C

ROTTERDAM – Het Nederlands elftal is donderdagavond in de EK-kwalificatie wedstrijd tegen Noord-Ierland ontsnapt aan een nederlaag. In blessuretijd maakte pinchhitter Luuk de Jong de 2-1 en Memphis Depay even later de 3-1.

Oranjediscounter, voordelige oranje artikelen 728x90

MAGENNIS 0-1

Oranje speelde tegen Noord-Ierland de slechtste wedstrijd onder leiding van bondscoach Ronald Koeman. 80 minuten lang lukte er helemaal niks, was het baltempo laag was er veel balverlies en namen de Noord-Ieren na 75 minuten spelen de leiding via een knappe kopbal van Magennis.

DEPAY EN DE JONG

In de 80ste minuut begon het Hollands kwartiertje. Depay maakte op aangeven van Donyell Malen met een mooie schuiver de gelijkmaker. Even leek er niks meer extra in te zitten toen Luuk de Jong met een uiterste krachtinspanning na 91 minuten de bevrijdende 2-1 maakte. In de 94ste minuut maakte Depay in de Kuip ook nog de 3-1 en kon Oranje opgelucht ademhalen.

KOPLOPER

Het Nederlands elftal is door de overwinning op Noord-Ierland nu koploper met 12 punten uit 5 wedstrijden. Ook Duitsland heeft 12 uit 5 en de Noord-Ieren 12 uit 6. Zondag om 18.00 uur speelt Oranje het volgende duel. Dan is in Minsk Wit-Rusland de tegenstander.

Stand groep C:           
 1. NEDERLAND       5-12 (17- 6)
 2. Duitsland       5-12 (17- 6)
 3. Noord-Ierland     6-12 ( 8- 7)
 4. Wit-Rusland      6- 4 ( 3-10)
 5. Estland        6- 1 ( 2-18)
1
(Alleen beschikbaar voor whatsapp berichten!) Sport in Groningen Whatsapp! Stuur ons een tip, nieuwsbericht, verslag of foto via whatsapp!
Klik op onderstaande button om een bericht te sturen!
Een e-mailbericht sturen mag natuurlijk ook: info@sportingroningen.nl
Powered by
%d bloggers liken dit: