Organisatie Profronde Surhuisterveen schrapt 39e editie

Organisatie Profronde Surhuisterveen schrapt 39e editie

15 mei 2020 0 Door Sportredactie

SURHUISTERVEEN – Naast de vele afgelaste wielerwedstrijden kan er ook een streep door de 39e editie van de Profronde van Surhuisterveen.

Niet verantwoord
Volgens de organisatie is het ook niet mogelijk om deze wedstrijd later in het seizoen alsnog te verrijden. “Het is niet verantwoord om te organiseren”, zegt voorzitter Albert Helfrich. “Na de Tour de France komen meestal tienduizenden mensen op het evenement af en dat brengt teveel risico’s met zich mee. Ook de gemeente zal geen vergunning verlenen.”

Het is overigens voor het eerst in 39 jaar dat de profronde van Surhuisterveen niet wordt georganiseerd. “Volgend jaar is het precies 40 jaar geleden dat de eerste profronde werd gehouden. Aanleiding om een profkoers te organiseren was destijds de historische zege van Joop Zoetemelk in de Tour de France. We hopen in 2021 uiteraard groot uit te pakken. We hebben een traditie hoog te houden en zijn zelfs buiten Nederland de wielerwereld een begrip. Daar zijn we trots op.”

Pieter Weening Classic
Behalve de profronde organiseert het wielercomité van Surhuisterveen ook jaarlijks de Pieter Weening Classic, een evenement voor sportieve fietsers. Dat evenement gaat mogelijk eind september of begin oktober wel door.

Livestreams: Sportstream24.nl
Meer gratis livestreams!!
Volg ons ook op twitter!