Raymond Poulidor (83) Overleden

Hij was geliefd bij veel wielerliefhebbers maar hij is helaas niet meer onder ons. De Fransman Raymond Poulidor (83), de opa van Mathieu en David van der Poel is overleden. Poulidor lag sinds begin oktober al in het ziekenhuis met vermoeidheidsproblemen.

‘Poupou’ was enorm populair in Frankrijk. De Fransman werd drie keer tweede in de Tour de France en vocht legendarische gevechten uit met Jacques Anquetil en Eddy Merckx. Doordat Poulidor altijd 2de werd kreeg hij de bijnaam L’éternel second – de Eeuwige Tweede.

Toch kende Poupou ook vele successen. Zo won hij Milaan-Sanremo (1961), de Waalse Pijl (1963) en de Ronde van Spanje (1964). Ook werd hij nog eens 2de op het WK van 1974.

Livestreams: Sportstream24.nl
Volg ons ook op twitter!

Meer gratis livestreams!!

Sportredactie

Next Post

Commercieel directeur Robert Klaver vertrekt per direct bij FC Groningen

wo nov 13 , 2019
GRONINGEN – De Commercieel directeur van FC Groningen, Robbert Klaver verlaat de club per direct. Klaver vertrekt volgens de club na onderling overleg. Eind vorige maand werd bekend dat Klaver al enige tijd thuis zat. Er zou een verschil van inzicht zijn over de te varen koers. Volgens FC Groningen […]
Commercieel directeur Robert Klaver vertrekt per direct bij FC Groningen

Contact

Open chat
1
(Alleen beschikbaar voor whatsapp berichten!) Sport in Groningen Whatsapp! Stuur ons een tip, nieuwsbericht, verslag of foto via whatsapp!
Klik op onderstaande button om een bericht te sturen!
Een e-mailbericht sturen mag natuurlijk ook: info@sportingroningen.nl
Powered by
{ "slotId": "", "unitType": "responsive", "pubId": "pub-9624648493023345", "resize": "auto" }
%d bloggers liken dit: