Reddingsplan IJsstadion Thialf goedgekeurd

Reddingsplan IJsstadion Thialf goedgekeurd

23 juni 2020 0 Door Sportredactie
[t4b-ticker]

HEERENVEEN – Het reddingsplan voor het noodlijdende Thialf is volledig goedgekeurd. Nadat de Provinciale Staten van Friesland vorige week al akkoord gingen met een bijdrage van 2 miljoen euro, stemde de gemeenteraad van Heerenveen maandagavond in met een krediet van 991.000 euro.

Ondanks wat kritiek van diverse partijen stemde een ruime meerderheid van de partijen in de gemeenteraad voor het plan om in de periode juli 2020 tot september 2022 bijna 1 miljoen euro bij te dragen.

Het reddingskrediet van in totaal een kleine 3 miljoen euro moet Thialf de komende 2,5 jaar helpen weer financieel gezond te worden. Het schaatsstadion in Heerenveen kampt al enige tijd met financiële problemen en komt momenteel een paar ton tekort op een begroting van 3,5 miljoen euro.

De gemeente en de provincie zijn aandeelhouders van Thialf. Als onderdeel van het herstelplan zal Thialf flink bezuinigen. Zo zullen negen arbeidsplekken verdwijnen.

GroenLinks diende een motie in om als voorwaarde te stellen dat de “professionele gebruikers van Thialf”, zoals schaatsbond KNSB, financieel bijdragen aan de exploitatie van de ijsbaan. Dat voorstel kreeg echter niet voldoende steun.

De provincie Friesland bereikte vorige week al wel een akkoord met NOCNSF over een extra jaarlijkse bijdrage van 250.000 euro. Daardoor gaat de sportkoepel vanaf volgend jaar 850.000 euro per jaar betalen aan Thialf. Het is nog onduidelijk hoelang NOCNSF dit extra bedrag zal blijven betalen.

Livestreams: Sportstream24.nl
Meer gratis livestreams!!
Volg ons ook op twitter!