Slag om Balenberg met veldrittoppers op Sporza

Slag om Balenberg met veldrittoppers op Sporza

21 juni 2020 Uit Door Sportredactie
[t4b-ticker]

VELDRIJDEN – De afgelopen week is een groep top veldrijders en veldrijdsters op de fiets gestapt om de Slag om Balenberg aan te gaan. Zondagmiddag om 17.05 uur wordt het evenement uitgezonden op Sporza en worden de uitslagen bekend gemaakt.

De Slag om Balenberg is een initiatief van oud-wereldkampioen Sven Nys. Hij nodigde tal van grote namen uit om het tegen elkaar op te nemen bij het Sven Nys Cycling Center. Uiteindelijk melden vijf mannen (Mathieu van der Poel, Laurens Sweeck, Toon Aerts, Eli Iserbyt en Thibau Nys) en zes vrouwen (Sanne Cant, Annemarie Worst, Ellen Van Loy, Denise Betsema, Laura Verdonschot en Shirin van Anrooij) zich.

De wedstrijd van maandag bestond uit drie onderdelen: een technisch parkoers op tijd, een tijdrit op een snel parkoers en een test wie het verst door een zandbak kon komen. De resultaten werden verwerkt in een eindstand die zondag bekend wordt. De uitzending op Sporza begint om 17.05 uur.

Het officiële veldrittenseizoen begint half september. Het is onduidelijk of alle koersen die op de kalender staan gewoon doorgaan. De eerste Nederlandse profwedstrijd is gepland op 11 oktober in Gieten.

Livestreams: Sportstream24.nl
Meer gratis livestreams!!
Volg ons ook op twitter!