Fortuna Sittard-FC Emmen

Fortuna Sittard-FC Emmen

SITTARD – FC Emmen heeft vrijdagavond opnieuw een nederlaag geleden in de eredivisie van het betaalde voetbal. De spelers van trainer Dick Lukkien verloren in en van Fortuna Sittard met 3-1.

Fortuna had slechts 2 minuten nodig om de leiding in de wedstrijd te nemen. Via een corner werkte Calvin Mac-Intosch van Fortuna de bal achter Emmen doelman Kjell Scherpen 1-0.

Ondanks dat FC Emmen beter ging spelen is het na slechts 16 minuten gespeeld te hebben opnieuw raak voor Fortuna Sittard. Via een snelle counter schiet Lisandro Semedo de 2-0 binnen (zie foto).

Net voordat de spelers voor de theepauze van het speelveld gaan is het in de blessuretijd Andrija Novakovich die via een voorzet de bal vrij in het doel kan koppen en de ruststand op 3-0 zet.

Tweede helft
FC Emmen kan na de rust geen vuist meer maken. Fortuna Sittard krijgt meer grip en meer kansen om de 4-0 binnen te schieten. En die komt er dan ook in de 69e minuut. Mark Diemers maakt een prachtige goal maar op advies van de VAR wordt het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd.

In de 77e minuut van de wedstrijd vloert FC Emmen verdediger Glenn Bijl een doorgebroken speler van Fortuna. Scheidsrechter Makkelie geeft in eerste instantie een gele kaart aan Bijl. Echter grijpt de videoscheidsrechter in en krijgt Bijl voor deze actie alsnog een directe rode kaart.

FC Emmen geeft komt in de eindfase niet meer tot voetballen en geeft zich gewonnen. Emmen invaller Niemeijer scoort in de blessuretijd uit een voorzet nog een eretreffer voor FC Emmen waarmee de eindstand op 3-1 komt.

Na een toch wat rommelige tweede helft fluit scheidsrechter Makkelie voor het eindsignaal en verliest FC Emmen terecht met 3-1.

FC EMMEN: Scherpen, Veendorp (Arias/46), Lukic (Kuipers/46), Bakker, Bijl, Ben Moussa, De Leeuw, Chacon, Cavlan, A.Jansen, Braken (Niemeijer/72)
%d bloggers liken dit: