Sportraad kiest voor F1 op Zandvoort, Assen back-up

4 maart 2019 0 Door Sportredactie

ZANDVOORT/ASSEN – De Nederlandse sportraad heeft maandag de politiek opgeroepen om een eventuele Formule 1-race in Zandvoort te ondersteunen. Vorige maand weigerde minister Bruno Bruins van Sport nog een subsidieaanvraag van 5 miljoen euro te honoreren.

In een brief die onder meer verstuurd is aan de minister roept de NLsportraad op om “overleg te hebben over de wijze waarop de organisatie van het sportevenement door de overheid kan worden ondersteund én zodanig benut, dat de maatschappelijke opbrengst maximaal is”.

De steun aan de Formule 1-race hoeft niet perse van financiële aard te zijn. “Facilitering door de overheid is nodig om randvoorwaarden in de sfeer van infrastructuur en veiligheid te garanderen”, schrijft de NLsportraad, waar Michael van Praag de voorzitter van is.

“Het organiseren van een Formule 1-race is een unieke kans voor de vele Nederlandse sportfans om van de autosport en Max Verstappen te genieten”, stelt de sportraad. “Indien goed benut, biedt de Formule 1 ook kansen voor de ontwikkeling van de regio en de promotie van Nederland in velerlei opzichten.”

Assen back-up
Volgens RTV Drenthe is Assen nog steeds in beeld als Zandvoort het niet lukt de financiën voor 31 maart rond te krijgen. RTV Drenthe geeft op haar website aan de correspondentie tussen de FOM en het circuit in te hebben gezien.

Jos Vaessen blijft er rustig onder. Volgens hem is er nog altijd niets veranderd en staat Assen stand-by als het gaat om een Formule 1 in Nederland. Vaessen zegt tegen RTV Drenthe dat het zwart op wit staat dat Assen de Formule 1 mag gaan organiseren als het Zandvoort niet lukt. Assen heeft volgens Vaessen geaccepteerd dat Zandvoort de voorkeur krijgt.