Sven Kramer start schaatsacademie

Sven Kramer start schaatsacademie

27 augustus 2020 Uit Door Sportredactie
[pj-news-ticker]

Jeugd stimuleren om te gaan schaatsen

Sven Kramer start schaatsacademie

HEERENVEEN – Sven Kramer start met een eigen schaatsacademie op. De 34-jarige Fries wil met de “Sven Kramer Academy” de jeugd gaan stimuleren om te gaan schaatsen.

Roep om kinderen

“De roep om kinderen – en ook volwassenen – meer te laten bewegen wordt steeds groter. Ik heb heel veel te danken aan de schaatssport en wil met dit initiatief graag iets teruggeven”, aldus de 34-jarige Kramer. “Ik wil mijn kennis, ervaring en netwerk beschikbaar stellen om vooral de jeugd de komende jaren te stimuleren en motiveren om te gaan schaatsen. Mijn ultieme droom is dat ieder kind voor zijn of haar twaalfde jaar minimaal één keer het plezier van schaatsen heeft ervaren. Daarom zal ook schoolschaatsen hoog op onze agenda staan.”

Non Profit organisatie

De zogeheten Sven Kramer Academy wordt een non-profit organisatie, waarbij ex-schaatser Douwe de Vries de dagelijkse leiding op zich neemt. Kramer werkt ondertussen zelf toe naar de laatste Olympische Spelen van zijn carrière, waarbij hij in 2022 in Peking voor zijn vijfde olympisch gouden medaille wil strijden. In zijn vrije uurtjes geeft hij zijn academie verder vorm. „Je begrijpt wel dat ik tijdens het schaatsseizoen niet elke dag op locatie kan zijn om Douwe bij te staan, maar ik zal zeker aanwezig zijn, helpen waar ik kan. Met alle liefde.”

Half september van start

De schaatslessen zullen half september starten in Thialf in Heerenveen. Het is de bedoeling dat de Sven Kramer Academy op termijn op verschillende locaties in Nederland gevestigd zit.

Sven Kramer start schaatsacademie
Tour de France Live

(Let op: Sport in Groningen streamt de uitzendingen niet zelf maar plaatst slechts linkjes naar sites/pagina’s die de livebeelden wel streamen!)

Livestreams: Sportstream24.nl
Meer gratis livestreams!!
Volg ons ook op twitter