Tadej Pogacar wint Tour

Tadej Pogacar wint Tour

19 september 2020 Uit Door Sportredactie
[pj-news-ticker]

Roglic verliest Tour zege op Planche des Belles Filles

Tadej Pogacar wint Tour

TOUR DE FRANCE – De Sloveen Tadej Pogacar zal de eindwinnaar worden van de Tour de France 2020. De 21-jarige renner van UAE Team Emirates sloeg zijn slag in de klimtijdrit naar de top van Planche des Belles Filles.

Pogacar won de alles beslissende tijdrit in een tijd van 55.55 en daarmee pakte hij voldoende tijd op zijn landgenoot Primoz Roglic die in de tijdrit een complete offday had. Roglic verloor meer dan 2 minuten terwijl hij met een voorsprong van 57 seconden aan de tijdrit begon.

Tom Dumoulin

Tom Dumoulin eindigde met een goede tijdrit op het podium. Dumoulin die als zevende eindigt in de ronde moest wel 1.21 toegeven op een ontketende Pogacar. Wout van Aert die met twee etappezeges een fantastische Ronde van Frankrijk kende eindigde in de tijdrit als vierde.

De Tour wordt zondag afgesloten met een vlakke etappe over 122 kilometer met de traditionele finish op de Champs-Elysées in Parijs. De kans dat die rit nog voor verschuivingen in de top van het algemeen klassement zorgt is nihil.

Tour-zege

Pogacar zorgt ervoor dat Slovenië het veertiende land wordt met een Tour-zege. Daarmee komt het land op gelijke hoogte met Denemarken, Duitsland, Ierland, Colombia en Australië.

(Let op: Sport in Groningen streamt de uitzendingen niet zelf maar plaatst slechts linkjes naar sites/pagina’s die de livebeelden wel streamen!)

Livestreams: Sportstream24.nl
Meer gratis livestreams!!
Volg ons ook op twitter