Top eredivisie wil competitie niet meer uitspelen

Top eredivisie wil competitie niet meer uitspelen

2 april 2020 Uit Door Sportredactie
[t4b-ticker]

ZEIST – De vier topploegen op de eredivisie ranglijst Ajax, Feyenoord, PSV en AZ willen dit seizoen niet meer voetballen. De clubs willen dat de KNVB de competitie stop zet.

Na Ajax maakten donderdag PSV en AZ een statement dat er een streep door de competitie moet. Ook Feyenoord heeft zich donderdagavond laten weten de andere clubs te steunen.

Deze boodschap van de Eredivisie-top zou een flinke streep door de rekening van de KNVB kunnen betekenen. De voetbalbond is van zins om de competitie na 30 juni uit te spelen, maar hoeft dus geen medewerking van de koploper, de nummer twee en de nummer vier te verwachten.

De Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-clubs gaan dinsdag via een conference call in gesprek met de KNVB en de Eredivisie CV, om te praten over de afwikkeling van het seizoen. De RIVM-maatregelen zijn momenteel tot 28 april van kracht, waardoor de clubs voorlopig niet kunnen trainen. Eredivisie-wedstrijden vallen echter onder de massa-evenementen en zullen in ieder geval niet voor 1 juni afgewerkt kunnen worden.

Livestreams: Sportstream24.nl
Meer gratis livestreams!!
Volg ons ook op twitter!