Turners plaatsen zich niet voor de Olympische Spelen

Turners plaatsen zich niet voor de Olympische Spelen

Turners plaatsen zich niet voor de Olympische Spelen

Geen Tokio voor Nederlandse turners (3)

De Nederlandse turners gaan niet zoals de turnvrouwen naar de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio. Bij het WK turnen in Stuttgart stelde Nederland teleur.

Negentiende

De ploeg, bestaande uit Zonderland (rek en brug), Bart Deurloo, Frank Rijken, Casimir Schmidt (allen volledige meerkamp) en Michel Bletterman (vloer, voltige, ringen en sprong), eindigde pas als negentiende. Nederland kwam tot een score van 240,326 en daarmee kwam het 6000 punten te kort om zich te kwalificeren.

Zonderland en Deurloo

Door het resultaat zijn Epke Zonderland en Bart Deurloo nog niet individueel geplaatst voor de Olympische Spelen. Zonderland viel op de rekstok en kan zijn wereldtitel die hij vorig jaar won niet prolongeren in Stuttgart.

Toch is de kans groot dat behalve Deurloo ook Zonderland alsnog naar de Spelen mag. Hij gaat riant aan de leiding in de wereldbeker op de rekstok. Winst daarin betekent een olympisch ticket.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
1
(Alleen beschikbaar voor whatsapp berichten!) Sport in Groningen Whatsapp! Stuur ons een tip, nieuwsbericht, verslag of foto via whatsapp!
Klik op onderstaande button om een bericht te sturen!
Een e-mailbericht sturen mag natuurlijk ook: info@sportingroningen.nl
Powered by
%d bloggers liken dit: