UCI herschikt WB-veldritkalender

UCI herschikt WB-veldritkalender

16 oktober 2020 0 Door Sportredactie

– Nog vijf wereldbeker veldritten op kalender –

UCI herschikt WB-veldritkalender

VELDRIJDEN – Er zal dit jaar geen wereldbekercross gereden worden in het zand in Zonhoven. Het is de zoveelste cross die sneuvelt door de coronacrisis.

Nieuwe wereldbekerkalender

Er blijven nu nog maar 5 crossen over op de WB-kalender. De UCI heeft daarom de kalender aangepast.

Het wegvallen van de wedstrijd in Zonhoven is de zoveelste klap voor de wereldbeker. Eerder sneuvelden ook al Diegem (27 december), Koksijde (22 november), Besançon (29 november), Villars (17 januari) en Hoogerheide (24 januari). Van de 11 manches blijven er nu nog slechts vijf over. 

Veertien wedstrijden

De oorspronkelijke kalender van eind januari telde zelfs nog veertien wedstrijden, maar daarvan vielen eerder de manches in Waterloo, Dublin en de Scheldecross in Antwerpen af.

Kalender

Om al die annuleringen op te vangen heeft de UCI de beperkte kalender aangepast. De openingswedstrijd op 1 november in Overijse wordt uitgesteld naar 24 januari. Tabor wordt nu op 29 november de openingswedstrijd. Namen blijft op 20 december, een week later is het aan Dendermonde. Hulst blijft op 3 januari staan.

DatumVeldrit
29/11/20Tabor (Tsj)  
20/12/20Namen  
27/12/20Dendermonde  
03/01/21Hulst (Ned)  
24/01/21Overijse  
22/11/20Koksijdeafgelastafgelast
29/11/20Besançon (Fra)afgelastafgelast
13/12/20Zonhovenafgelastafgelast
27/12/20Diegemafgelastafgelast
17/01/21Villars (Fra)afgelastafgelast
24/01/21Hoogerheide (Ned)afgelastafgelast

Gratis Livestream!

Gratis Livestream!

SPORT IN GRONINGEN – Meestal kijken sportliefhebbers alle wedstrijden via een betaalde sportkanaal op tv of internet. Een kostbare oplossing! Gelukkig is er een goed alternatief, namelijk een gratis ‘livestreams’. Via zo’n gratis livestream kan je met een internet verbinding op je pc, laptop, mobiele telefoon of je smart tv gratis sportwedstrijden kijken. Zo kan je bijvoorbeeld gratis kijken naar formule 1, 2 en 3 races, MotoGP, Eredivisie, Eerste Divisie, Champions League en Europa League voetbalwedstrijden, wielrennen, Veldrijden, Tennis, MXGP en MX2 Motocross maar natuurlijk ook heel veel andere sporten. De kwaliteit van de uitzendingen is meestal erg goed! Dus een prima gratis alternatief om naar sportwedstrijden te kijken! Nog meer sporten? Volg dan deze link!

(Let op: Sport in Groningen streamt de uitzendingen niet zelf maar plaatst slechts linkjes naar sites/pagina’s die de livebeelden wel streamen!)

Livestreams: Sportstream24.nl
Meer gratis livestreams!!
Volg ons ook op twitter