Matthieu van de Poel niet naar Superprestige veldrit in Gieten

Matthieu van de Poel niet naar Superprestige veldrit in Gieten

2 oktober 2019 Uit Door Sportredactie

Organisatie weet Lars Boom en Annemiek van Vleuten te strikken

GIETEN – Wereldkampioen veldrijden, Matthieu van de Poel staat zondag 13 oktober niet aan de start bij de Superprestige veldrit in Gieten. Van der Poel begint later aan het seizoen. Wel heeft de organisatie de toppers Lars Boom en Annemiek van Vleuten weten te strikken.

Van der Poel rijdt in het weekend van 13 oktober in Tokio, op het olympisch parcours, een testevent voor het mountainbiken en zal pas later dit seizoen instromen in het veldrijden. Naast de geblesseerde Wout van Aert ontbreken in Gieten ook de Drentse toppers Fleur Nagengast en Jens Dekker.

Toch startveld met wereldtoppers
Toch heeft de organisatie een mooi startveld weten te stikken voor de 44e editie van wielerevenement in Gieten. Doordat Matthieu van de Poel en Wout van Aert niet aan de start zullen verschijnen is de weg vrij voor andere renners. Toon Aerts, Laurens Sweeck, Lars van der Haar, Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout, Thomas Pidcock (recent nog 3e op het WK op de weg bij de beloften), Quinten Hermans, Corné van Kessel, Gianni Vermeersch, Joris Nieuwenhuis, David van der Poel, Tim Merlier en de Franse kampioen Antoine Benoist zijn allemaal kandidaat voor een podiumplek. Bij de wedstrijd zal het dan ook zeker niet aan spanning ontbreken.

Entertainment
Naast de wedstrijden is er ook aan entertainment gedacht. Zo zal Mooi Wark in de pauze een optreden verzorgen en geeft Mark Tuitert een lezing tijdens de VIP-lunch. Op zaterdag is er een MTB toertocht, een (gezins-)belevingswandeltocht en is de Jumbo Visma wielerploeg op zoek naar nieuw talent.

ATB-clinic
Op vrijdag 11 oktober is er in samenwerking met de sportcombi’s van de Gemeente Aa en Hunze op het parkoers van de Superprestige ATB-clinics georganiseerd  voor scholieren van basisscholen. De verwachting is dat er meer dan 100 kinderen aan deel zullen nemen.

MTB-toertocht
Op zaterdag 12 oktober is er ook een uitgebreid gebeuren. Onder het motto: Kuiern en OpFietse worden  een MTB-toertocht  en een (gezins-)belevingswandeltocht georganiseerd.