Van der Poel gaat voor etappezeges in Arctic Race of Norway

Mathieu van der Poel hoopt deze week bij de Arctic Race of Norway zijn rentree op de weg op te luisteren met etappezeges. De Brabander heeft niet de ambitie om een goed klassement te rijden.

Van der Poel won in april op indrukwekkende wijze de Amstel Gold Race en verruilde daarna zijn wegfiets voor de mountainbike. In Noorwegen hervat hij zijn wegseizoen, mede ter voorbereiding op de WK op de weg eind september in Yorkshire.

Vorig seizoen was Van der Poel succesvol in de Noorse rittenkoers door twee van de vier etappes te winnen en bovendien het puntenklassement op zijn naam te schrijven. Dat scenario zou de renner van Corendon-Circus graag willen herhalen.

“Het klimwerk hier is een beetje te zwaar voor me, dus het is geen doel om hier voor de eindzege te gaan”, zegt hij op de website van de Arctic Race of Norway.

“Maar ik ga zeker proberen om net als vorig jaar weer een of twee etappes te winnen in de sprint. Dan kan ik in de bergen mijn ploeggenoten helpen.”

Dit bericht is geplaatst en te lezen via de RSS van Sport in Nederland

Sportredactie

Next Post

Zware blessure voor HHC'er Gersom Klok

wo aug 14 , 2019
HARDENBERG/EMMEN – HHC Hardenberg kan dit seizoen niet beschikken over Gersom Klok. De deze zomer teruggekeerde verdediger heeft gisteravond in het oefenduel met HSC’21 zijn voorste kruisband afgescheurd. Klok speelde de afgelopen seizoenen voor eredivisionist FC Emmen en kwam deze zomer terug op het oude nest. Eerder speelde hij tussen […]
ACV: Trainer Fred de Boer verlengd contract bij Asser ACV

Contact

Open chat
1
(Alleen beschikbaar voor whatsapp berichten!) Sport in Groningen Whatsapp! Stuur ons een tip, nieuwsbericht, verslag of foto via whatsapp!
Klik op onderstaande button om een bericht te sturen!
Een e-mailbericht sturen mag natuurlijk ook: info@sportingroningen.nl
Powered by
{ "slotId": "", "unitType": "responsive", "pubId": "pub-9624648493023345", "resize": "auto" }
%d bloggers liken dit: