Maarten van der Weijden gaat deelnemen aan triatlons

Van der Weijden doet nieuwe poging Elfstedentocht

27 maart 2019 0 Door Sportredactie

AMSTERDAM – Maarten van der Weijden zal eind juni een nieuwe poging doen om de Elfstedentocht te zwemmen. Van der Weijden haalde vorig jaar ruim 5 miljoen euro op voor kankeronderzoek, maar wist de tocht zelf niet af te maken. Hij duikt op 21 juni van dit jaar opnieuw het Friese water in voor een nieuwe poging. Ook dit keer om geld op te halen voor kankeronderzoek.

Van der Weijden: “Met mijn tocht van vorig jaar heb ik 12 onderzoeken naar kanker kunnen financieren. Maar zo lang ook vorig jaar weer tienduizenden mensen overleden aan kanker, blijft onderzoek hard nodig. En het gaat niet alleen om het vergroten van de kans op herstel. Ook onderzoeken en projecten die de kwaliteit van leven van (ex-)patiënten verbeteren, vind ik belangrijk om te ondersteunen. Dus ga ik door om geld op te halen. En dat kan ik nu eenmaal het beste doen door te zwemmen.”

Dankzij enkele grote sponsors van het eerste uur zoals Holland Casino, die ook vorig jaar zowel in natura als financieel substantieel bijdroeg, kan Van der Weijden met zijn Maarten van der Weijden Foundation de tocht ook dit jaar weer organiseren en de donaties voor 100% ten goede laten komen aan kankeronderzoek. “Ook nu staat de patiënt voor ons weer centraal, dus zullen we de onderzoeken weer samen met hen selecteren.”, aldus van der Weijden.

Tijdens de tocht kunnen mensen op verschillende plekken met Maarten meezwemmen. Meer informatie daarover is te vinden op 11stedenzwemtocht.nl

Van der Weijden: “Vorig jaar kon het meezwemmen helaas niet doorgaan door de te slechte waterkwaliteit. We doen er alles aan om dat dit jaar te voorkomen.”