Van Ramshorst zet Alternatieve Elfstedentocht 2020 op haar naam

Van Ramshorst zet Alternatieve Elfstedentocht 2020 op haar naam

29 januari 2020 Uit Door Sportredactie

WEISSENSEE – Laura van Ramshorst heeft woensdag in Oostenrijk de Alternatieve Elfstedentocht op haar naam geschreven. De 24- jarige van Ramshorst kwam na een spannende finale solo over de streep.

In de laatste ronde bleef er een kopgroep van zes dames over met Chantal Hendriks, Emma Engbers, Jade van der Molen, Laura van Ramshorst, Beau Wagemaker en Tessa Snoek.

Op het zware ijs ontstond er in de slotkilometers een gevecht. Iedereen reed voor zichzelf, Beau Wagemaker ging onderuit en leek direct kansloos voor de eindzege. Laura van Ramshorst sloeg een gat maar Emma Engbers wist het gat te dichten.

Engbers denderde daarna over van Ramshorst heen maar die kon weer aansluiten bij het ingaan van de laatste 1,5 kilometer. In de slotkilometer viel het groepje stil en ging van Ramshorst weer in de aanval waarna Beau Wagemaker die net was aangesloten was weer onderuit ging.

Van Ramshorst hield het vol en kwam solo over de streep, gevolgd door Emma Engbers en Beau Wagemaker die twee keer viel werd uiteindelijk alsnog derde.

Uitslagen!

Livestreams: Sportstream24.nl

Meer gratis livestreams!!
Volg ons ook op twitter!